118.0640.9.2022
DLA KOGO
Do konkursu mogą przystąpić konsorcja, w skład których wchodzą maksymalnie trzy podmioty (co najmniej jedno przedsiębiorstwo oraz co najmniej jedna jednostka naukowa).
Liderem konsorcjum może być wyłącznie przedsiębiorstwo.
INSTYTUCJA FINANSUJĄCA
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
CEL KONKURSU
Głównym celem konkursu jest zwiększenie dostępności produktów i rozwiązań w zakresie prawidłowego żywienia w perspektywie do 2030 r. poprzez wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych, uwzględniając zasady zrównoważonego rozwoju.
ZAKRES TEMATYCZNY
T1. Nutrigenomika i biomedycyna jako narzędzie wspierające walkę z przewlekłymi chorobami niezakaźnymi (m.in. chorobami dietozależnymi).
T2. Żywność w leczeniu i zapobieganiu chorobom.
T3. Aspekty technologiczne i gospodarcze prawidłowego żywienia.
ZASADY KONKURSU
TERMINY
Otwarcie konkursu w NCBR: 06 lipca 2022 r.
Rejestracja projektu w Dziale Nauki : do 12 sierpnia 2022 r.
Złożenie roboczej wersji wniosku projektu wraz z załącznikami w UJ CM: do 23 września 2022 r.
Zamknięcie konkursu w NCBR: 30 września 2022 r. ( godz. 16:00)
WAŻNE DOKUMENTY, Rejestracja projektu w DN
Osoby zainteresowane udziałem w konkursie proszone są o złożenie w Dziale Nauki UJ CM dokumentów rejestracyjnych wniosek do dnia 12 sierpnia 2022 r.